zondag 26 december 2010

van 30 naar 0!

Tja, na een veel te luxe vlucht zijn we alle drie gisterochtend weer veilig aangekomen in het oh-zo koude maar vertrouwde Holland.

De laatste dagen zijn werkelijk voorbij gevlogen. Veel gezien, gedaan en geregeld. Met als resultaat vier prototypes van het Boda Boda zadel, een score waar we zeker tevreden mee zijn.
We zullen kort de resultaten met jullie delen.

Philip heeft de bevestigingsmethoden die we tijdens onze brainstorm ontwikkeld hadden uitgevoerd. Een knap stukje handwerk dat op een zeer praktische manier in elkaar is gezet. De systemen werken voor het grootste deel goed, aan de afwerking mag nog wat gesleuteld worden. Hier in Nederland zullen we op basis van een gebruikersonderzoek de verschillende systemen testen om vervolgens met Return to Sender tot de definitieve bevestiging te komen.




Ook mozes hebben we flink laten werken om vier prototypes mee naar huis te kunnen nemen. Zelfs zijn malaria besmetting heeft hem er niet van weerhouden zich aan onze afspraak te houden (!). We hebben hem vier varianten van het Boda Boda zadel laten maken die verschillen in kleuren en vorm. Met deze resultaten hopen we met Return to Sender tot het definitieve ontwerp te komen.






Ook hebben we de mogelijkheden omtrent het transport van de zadels naar Nederland uitgezocht en het businessplan afgerond. Of we het naar ons zin hebben gehad?? Van zo'n mooie, leerzame en indrukwekkende reis hadden we niet durven dromen.

Naast en tijdens het harde werken hebben we enorm veel geleerd van de cultuur waar de vriendelijke kenianen in leven. Ondanks de armoede waar sommige van hen in leven hebben we ze bijna uitsluitend zien lachen en grappen maken. Van hun sterke mentaliteit kunnen we nog een hoop leren.



Asante sana (dankjewel!) voor jullie interesse in onze verhalen. Wellicht zullen we onze blog hier en daar nog wat aanvullen.

Kwaheri! Lennart, Eva, Lotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten